Na pragu odlaska
4

Izvršni direktor Rome o Džekinom transferu: Postoje ponude, tražimo najbolju opciju

Klix.ba
Džeko je vidno razočaran i ljut napustio teren nakon poraza od Sampdorije (Foto: AFP)
Džeko je vidno razočaran i ljut napustio teren nakon poraza od Sampdorije (Foto: AFP)
Izvršni direktor Rome Umberto Gandini kazao je nakon poraza Vučice od Sampdorije da je klub još uvijek u pregovorima o prodaji Edina Džeke, ali da se sve strane nisu dogovorile.

On je otkrio da klub na stolu ima ponude i da trenutno traže najbolje opcije, kao i da nisu samo klub i igrač uključeni u pregovore.

"Postoje ponude, razgovaramo i tražimo najbolju opciju. Potrebno je da se dogovore tri strane da bi transfer bio realizovan. Ponekad je potrebno postići dogovor s ljudima koji se nalaze u krugu jednog igrača", izjavio je Gandini za Sky Sport, čime je otkrio da Roma i dalje pregovara o transferu Edina Džeke.

Podsjećamo, Džeko se već dvije sedmice aktivno povezuje s prelaskom u London, a pojedini mediji ranije su pisali da su Roma i londonski klub dogovorili cijenu. Kao razlog zbog kojeg se tranfer još nije dogodio navode nesuglasice bh. napadača i ekipe sa Stamford Bridgea u vezi s dužinom ugovora i platom.

Roma je porazom od Sampdorije ostala na katastrofalnom petom mjestu sa 41 osvojenim bodom, čak 16 manje od Napolija koji se nalazi na prvom mjestu. Vučica je, u razmaku od samo dva mjeseca, upropastila kompletnu sezonu, a najbolji igrači uz sve to nalaze im se na pred odlaskom. Zvižduci s kraja utakmice samo su dio gorčine navijača, a možda su novčanice koje su se pojavile prije početka ulaznice na kojima se nalazi lik Jamesa Pallote, jednog od vlasnika kluba, dovoljno snažna poruka koju žele poslati.