Uoči izbora
13

Izvršen bombaški napad na kuću kontroverznog predsjednika Nogometnog saveza Albanije

H. H.
Armand Duka (59) želi da bude reizabran i šesti put (Foto: EPA-EFE)
Armand Duka (59) želi da bude reizabran i šesti put (Foto: EPA-EFE)
U martu će se održati važni izbori u albanskom nogometu. Kontroverzni predsjednik Nogometnog saveza Albanije Armand Duka (59) želi da bude reizabran, ali čini se da se svi ne slažu s tim, nakon što je na njegovu kuću u Draču izvršen bombaški napad.

Prepucavanja s njegovim oponentima traju sedmicama, a situacija je potpuno eskalirala. U noći sa ponedjeljka na utorak izvršen je bombaški napad ispred Dukine kuće.

U detonaciji, srećom, nije bilo povrijeđenih. Duka nije bio kod kuće, već u glavnom gradu Tirani. Njegova supruga i sin bili su u kući, ali prošli su bez posljedica.

Albanska privatna televizijska stanica "Klan TV" prikazala je snimke sa nadzorne kamere. Na njima je prikazan navodni počinilac sa eksplozivnom napravom ispred Dukinog imanja, kao i sama detonacija.

Albanska policija je uhapsila navodnog počinioca, a riječ je o 34-godišnjaku koji je već više puta osuđivan za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Duka je na funkciji predsjednika NS Albanije 20 godina. Brojni kritičari i protivnici optuživali su ga za mito, pranje novca i izbornu manipulaciju, ali uprkos svemu on želi i šesti mandat.