Francesco Totti
0

"Izvinjavam se uvrijeđenim navijačima Lazija"

Totalsport
Francesco Totti (Foto: AP)
Francesco Totti (Foto: AP)
Za nesportsku proslavu pobjede u rimskom derbiju (Lazio - Roma 1-2) izvinio se kapiten Rominih nogometaša Francesco Totti.

Po završetku utakmice koja je obilovala svim elementima nemilih scena gradskog rivalstva, pa je utakmica okončana masovnim naguravanjem suparničkih timova i krvavim "folklorom" na ulicama Rima, istakla se i Romina ikona koja je navijačima Lazija uputila dva palca okrenuta prema dole. Jasna je bila njegova gestikulacija prema zaljubljenicima u "nebesko plave" koji se bore za ostanak u nogometnom prvenstvu Italije.

"Žalim zbog svog postupka i izvinjavam se svima koje je moja proslava uvrijedila. Uhvatila me pobjednička euforija, ali nisam želio nikoga povrijediti", tvrdi Totti.

Romin kapiten u nastavku objašnjava da je gestikulacijom zapravo odgovarao Lazijevom Robertu Baroniju koji je na jednak način poslije prvog gradskog derbija njemu poručivao iste stvari.

"Kroz historijat naših utakmica ovakvi načini proslave nisu nikakva novost, uvijek se pretjerivalo. Nisam prvi koje je ovakvo nešto napravio, ali svejedno, izvinjavam se", dodao je Totti.

Nekadašnji Lazijev kapiten Paolo Di Canio stao je na stranu Rominog kapitena u komentaru na "palac dole" tvrdnjom da takvo nešto nije ništa novo u rimskom derbiju.

"Uobičajena stvar, iako nimalo draga navijačima Lazija. No, oni koji razumiju ovaj derbi razumiju i Tottijev gest koji ne smatram vulgarnim. Ne osuđujem ga, on se samo ponadao da će Lazio kliznuti u Seriju B, kao što se i svaki navijač Lazija nada da će Roma propustiti priliku za osvojiti scudetto".

Roma drži čelno mjesto tabele Serije A s jednim bodom više u odnosu na milanski Inter. Lazio će, pak, i dalje u završnici sezone strahovati jer im je ugrožen prvoligaški status. Četiri kola prije kraja imaju tek tri boda više od Atalante koja je na 18. mjestu.