Tenzije u Prištini
278

Izraelski nogometaši stigli na Kosovo, navijač priveden zbog objave na društvenim mrežama

N. M.
Stanje pred hotelom tokom dolaska izraelskih nogometaša (Foto: Twitter)
Stanje pred hotelom tokom dolaska izraelskih nogometaša (Foto: Twitter)
Nogometna reprezentacija Izraela doputovala je kasno sinoć u Prištinu, gdje je u nedjelju očekuje zaostala utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kosova.

U glavnom gradu Kosova od sinoć vladaju tenzije jer Izraelce moraju čuvati jake policijske snage, a jedan navijač priveden je zbog objave o Izraelu na društvenim mrežama.

Izraelski portal One izvijestio je da se radi o 38-godišnjem Majridu Tenshinu, koji je pozvao druge navijače da se okupe ispred hotela u koji su izraelski nogometaši smješteni.

Zbog toga će u pritvoru ostati dok utakmica ne završi, a u blizini hotela u kojem su Izraelci vlada opsadno stanje pošto je prisutan ogroman broj policajaca i ljudi zaduženih za sigurnost.

"Očekuje se oko 300 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica. Snajperisti će biti postavljeni na krovovima kuća u blizni stadiona. Patrole, policajci sa psima, svi su oko hotela 24 sata na dan i svaki gost prolazi kroz visoke mjere bezbjednosti", navodi se na portalu One iz Izraela.

Utakmica Kosovo - Izrael igra se u nedjelju od 20.45h, a gosti će tražiti pobjedu koja bi ih ostavila u borbi za prva dva mjesta i plasman na Evropsko prvenstvo.

Trenutno je Izrael treći na tabeli s 11 bodova, pet manje od lidera Rumunije i četiri od drugoplasirane Švicarske. No, Rumuni imaju dva, a Švicarci jedan meč više od Izraela. Kosovo je četvrtoplasirano sa 7 bodova.