Nogomet
19

Izraelska reprezentacija danas stiže u BiH uoči susreta protiv Zmajeva

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometna reprezentacija Izraela danas će stići u Sarajevo odakle će se uputiti prema Zenici gdje će u petak igrati kvalifikacioni susret protiv Bosne i Hercegovine.

Prema prognozama izraelskih medija, selektor Izraela Eli Gutman će u susretu protiv BiH na teren Bilinog Polja izvesti sličnu postavu sa malim taktičkim izmjenama.

Izraelci u našu zemlju stižu iz Austrije gdje su proveli nekoliko dana na pripremama. Maccabijev igrač Dor Micha i prvotimac Beitara Shlomi Azulay dobili su svoje prve reprezentativne pozive i nalaze se na listi 25 igrača koje je Gutman odredio za ovaj susret.

Lior Refaelov neće nastupiti zbog suspenzije, Munas Dabbur je povrijeđen dok su Itay Shechter i Taleb Tawatha izgubili svoje mjesto u reprezentaciji, a pozive dobili Avi Rikan i Shir Tzedek.

Na golu će najvjerovatnije biti Ofir Martziano dok će odbranu činiti Omri Ben-Harush, Rami Gershon, Tal Ben-Haim i Orel Dgani.

Nir Biton, Sheran Yeini i Bebras Natcho će igrati u veznom redu, a u napadu će biti Eran Zahavi, Omer Damari i Ben Sahar.

"Možete vidjeti koliko nam je važna utakmica ukoliko pogledate tabelu. Ne smijemo razmišljati o tome da nam je ovo utakmici biti ili ne biti, onda to nije dobro. Moramo biti fokusirani", kazao je igrač Bebras Natcho.