Potpuno deformisan
0

Izgled malog prsta bivšeg golmana nakon 20-godišnje karijere šokirao legendarnog Hasselbainka

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bivši golman Robert Green pokazao je kako danas izgleda izumrli prst na njegovoj desnoj ruci, a ta situacija privukla je veliku pažnju gotovo svih otočkih medija koji su se odmah raspisali o onom fenomenu.

Green je prvi put otkrio svoj iskrivljeni prst na Football Focusu 2015. godine uz objašnjenje da se to može dogoditi nakon 20 godina karijere u ulozi golmana.

[TWITTER]1441381696117501967[/TWITTER]

On je tokom karijere imao posebno dizajnirane rukavice za svoju ruku kako bi mogao braniti bez problema, a kada je nedavno bio gost jedne emisije, bivše kolege su uočile da ima savijen prst i da ga bez obtzira na sve ne može ispraviti.

Jimmy Floyd Hasselbaink je bio prvi koji je uočio savijen prst, dok se s druge strane njegov bivši kolega Bobby Zamora šalio i govorio kako bi trebao prestati pokazivati prema njemu.

"Pokazuješ na mene? Nemoj pokazivati na mene", rekao je Zamora, a Green je uz objašnjenje nastavio šalu na svoj račun:

"Tokom brojnih godina postepeno je umirao i tako sada izgleda. Mislim da je to zbog jednog od Jimmyjevih slobodnih udaraca prije 15 godina."

Green je karijeru počeo sada već davne 1999. godine u Norwichu, nakon čega je još igrao za West Ham, QPR, Leeds, Huddersfield i Chelsea, a karijeru je završio 2019. godine. Upisao je i debi za reprezentaciju Engleske 2005. godine, a ukupno je imao 12 nastupa za nacionalni tim.