Nogomet
203

Izet Hajrović: Nije istina da napuštam reprezentaciju BiH!

Anadolija
Nije istina da napuštam fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, izjavio je Izet Hajrović nakon što su pojedini mediji pisali kako je fudbaler Werdera iz Bremena odlučio napustiti nacionalni tim nezadovoljan minutažom koju mu je selektor Safet Sušić ukazivao u posljednje vrijeme.

"Pisanja pojedinih medija nisu tačna. U veoma dobrim odnosima sam sa selektorom Sušićem. On mi je pružio priliku da igram za reprezentaciju BiH i na tome sam mu zahvalan. Istina je da želim više igrati, biti u prvom timu. Trudit ću se da se nametnem radom i izborim status prvotimca. Dakle, dileme nema, uvijek ću se odazivati na poziv u reprezentaciju BiH. Još jednom ovim putem odlučno demantujem netačnu informaciju plasiranu u javnost, a na osnovu koje se tvrdilo da sam se odlučio oprostiti od dresa sa državnim grbom", rekao je Hajrović za Anadoliju.

Nada se da BiH može izboriti plasman na EURO 2016 i pored činjenice da je lošije od očekivanog startovala u kvalifikacijama (poraz od Kipra 1:2, remiji sa Velsom 0:0 i Belgijom 1:1).

"Ima još puno da se igra i ništa nije izgubljeno. Imamo dobar tim i nekolicinu vrhunskih igrača. Igre protiv Velsa i Belgije ohrabruju i daju nam za pravo da se nadamo uspjehu. Vjerujem da ćemo pobijediti Izrael u Haifi narednog mjeseca i tako se uključiti u igru za prva dva mjesta u grupi. Potom, vratit će nam se i neki od igrača i bit ćemo jači na proljeće naredne godine. Nadam se plasmanu na EP u Francusku, što bi bio novi veliki uspjeh za nas nakon učešća na Mundijalu u Brazilu", kazao je Hajrović.