Nogomet
0

Izaberite najbolji tim UEFA-e za 2015. godinu

Klix.ba
Najbolji tim po izboru navijača u 2014. godini
(Foto: UEFA.com)
Na UEFA-inoj zvaničnoj stranici počelo je glasanje za najbolji tim u 2015. godini. Ovo je 15. izdanje glasanja za najbolji tim, a nominirano je 40 fudbalera.

U konkurenciju ulaze četiri golmana, 12 odbrambenih igrača, 12 veznih igrača i 12 napadača. Fudbalere su izabrali novinari koji rade na zvaničnoj stranici UEFA-e, a kriteriji su bili nastup igrača u klubovima i nacionalnim timovima u 2015. godini.

Glasanje će trajati do 5. januara, dok će rezultati biti objavljeni 8. januara na zvaničnoj stranici UEFA-e.

Najviše igrača, ukupno osam, dolazi iz Barcelone, a predvodi ih Leo Messi koji je trenutno najbolji igrač UEFA-e. Paul Pogba je sa 22 godine najmlađi igrač, dok je njegov kolega Gianluigi Buffon (37) najstariji od nominiranih fudbalera.

Nominirani fudbaleri dolaze iz 13 različitih klubova, iz šest različitih liga i ukupno 19 različitih nacija. Ukupno njih 12 je do sada već bilo u timu godine do sada.

Cristiano Ronaldo je rekorder po broju nominacija i ovo mu je već 12. put da je nominiran. Prošle godine je dobio najviše, čak 623.046 glasova, čime je osmi put uzastopno osigurao mjesto u najboljoj postavi.

Svi fanovi će svojim glasanjem pomoći donaciji ICRC-ovog programa za rehabilitaciju žrtava u Afganistanu.

Glasanje možete izvršiti na ovom linku.

Prema izboru navijača, ovo je bila najbolja postava 2014. godine: Manuel Neuer, Sergio Ramos, Philipp Lahm, David Alaba, Diego Godin, Arjen Robben, Angel di Maria, Toni Kroos, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Zlatan Ibrahimović.