Pogledajte snimak
0

Iza prekida "bratskog duela" Srbije i Rusije stoji čovjek koji je mislio da će se obogatiti

D. P.
Nepromišljen potez zbog TikToka (Foto: Screenshot)
Nepromišljen potez zbog TikToka (Foto: Screenshot)
Tokom prijateljske utakmice između Rusije i Srbije (4:0) jedan navijač je utrčao na teren, a iza svega se krije prava glupost koja će ga skupo koštati.

Nogometaši Rusije konačno su odigrali jedan prijateljski meč protiv neke evropske selekcije, a u pitanju je Srbija koja je pristala odigrati, kako su ga službeno nazvali, "bratski meč" u Moskvi.

Ipak, nogometaši Rusije se nisu ponašali bratski u tom duelu pa su do vrha napunili mrežu Srbije postigavši im četiri pogotka. Ruku na srce, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je prilično mnogo kombinovao sastav naših susjeda.

U jednom trenutku utakmica je bila prekinuta. Navijač Rusije je utrčao na teren, a redarima je trebalo dugo da ga savladaju na terenu. Prema navodima ruskih medija, on je i uhapšen tokom utakmice.

Režiser prijenosa nije prikazao šta se desilo, ali je video objavljen na društvenim mrežama. Iako u prvi mah nije bilo jasno zbog čega je to uradio, Rusi su otkrili da se iza svega krije jedan TikTok izazov.

Naime, navijač koji je učinio ovaj nepromišljen potez planirao se obogatiti od utrčavanja na teren jer je jedan streamer obećao isplatiti 300.000 eura ko utrči na teren i izvrši izazov. Ipak, nije računao da je nagrada obećana samo za onog ko prekine utakmicu finala Lige prvaka pa svakako ne bi dobio svoj novac.