Najava Bašića i Kosorića
47

Iz Željezničara najavili meč protiv Sarajeva: Derbi je nekada imao zlatni sjaj, a sada nema nikakav

K. H.
Medijima su se obratili Aleksandar Kosorić i Nermin Bašić (Foto: D. S./Klix.ba)
Medijima su se obratili Aleksandar Kosorić i Nermin Bašić (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Nermin Bašić i kapiten Aleksandar Kosorić najavili su gradski derbi protiv Sarajeva koji se u petak igra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a kako su rekli, žele uživati u tom meču i dat će sve od sebe da dođu do pobjede.

Na početku se prvi obratio trener Plavih, koji je rekao da imaju veliko poštovanje prema Sarajevu.

"Imamo veliko poštovanje prema Sarajevu, oni prolaze tranzicijski period, vidi se to na terenu, pogotovo u drugom dijelu sezone. Imaju nadmoć na terenu, očekujem tešku utakmicu. Ovo nije samo derbi, tabela pokazuje da je utakmica jako bitna i pored tog prestiža, a očekujem zahtjevnu utakmicu i da mi budemo odvažni i hrabri", rekao je Bašić.

Nakon toga, medijima se obratio defanzivac Aleksandar Kosorić.

"Što se tiče atmosfere u ekipi, odlična je i mnogo nam je važila pobjeda protiv Veleža. Radimo maksimalno, pripremamo se da bi se pokazali u najboljem svjetlu. Ova utakmica nije samo utakmica, svi znamo šta nam znači, a ovo je za nas finale i odlučuje nam za izlazak u Evropu. Ne treba nam neki dodatni motiv i mislim da ćemo biti pravi", rekao je Kosorić.

Trener Željezničara je rekao da su njegovi igrači jako umorni, ali da vjeruje kako će skupiti snage i da će zaboraviti na to zbog važnosti i veličine utakmice.

"Generalno, moramo priznati da smo jako umorni, igramo svaka četiri dana, nadao sam se da će se derbi igrati u subotu ili nedjelju, ali nažalost tako je. Želja i motiv u derbiju bi mogli učiniti to da taj umor nestane", rekao je Bašić:

"Ono što se desilo Sarajevu u Banjoj Luci nije naša prednost, već mislim da su igrači Sarajeva dobili motiv da nešto 'vrate' treneru Mirzi Varešanoviću."

Rekao je da se nada kako će utakmica biti "gledljiva" i da žali što na stadionu neće biti 20.000 navijača.

"Iskreno se nadam da će utakmica biti gledljiva i dobra, da će biti puno nogometnih akcija i lijepih stvari. Imamo derbi koji ima zlatni sjaj, a mi smo ga napravili da nema nikakav sjaj. Ne znam zašto su ovo uradili s kartama, umjesto da bude 20.000 navijača...", rekao je Bašić pa dodao:

"Ne bavim se kalkukacijama, nemam vremena za bilo šta drugo osim da se bavim svojim igračima. Iskreno to kažem, to nije floskula."

Glavni sudija meča će biti najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Asistirat će mu Emir Zahiragić iz Sarajeva i Senad Ibrišimbegović iz Travnika, dok je četvrti sudija Benjamin Deljković (Sarajevo).

Susret 31. kola Premijer lige BiH Sarajevo - Željezničar igra se u petak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.