Mostarci kategorični
83

Iz Veleža poručili: Navijači ne trebaju strahovati, nećemo prodati nijednog igrača

Klix.ba
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Interesovanje za Veležove igrače nakon dobrih igara u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi FBiH je ogromno, ali iz mostarskog kluba su istakli kako neće prodati nijednog igrača i da imaju samo za cilj plasman u Premijer ligu BiH.

Rođeni su jesenji prvaci drugog po rangu nogometnog takmičenja u BiH s 13 pobjeda u 15 odigranih utakmica, a u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca Nusmira Fajića, koji je postigao čak 18 golova.

"Povodom gotovo svakodnevnih navoda koji u posljednje vrijeme preplavljuju raznorazne medije, posebno internet portale, kako će FK Velež Mostar prodati neke od svojih najboljih igrača ključnih za jesenju titulu i naš pohod na Premijer ligu, osjećamo potrebu reagovati na takve natpise i sve takve tvrdnje kategorički odbaciti. FK Velež neće prodati nijednog igrača, posebno one koji su bili naše najveće uzdanice u prvoj polusezoni. Dobar dio ovih navoda odnosio se na Nusmira Fajića i njegov angažman u FK Tuzla City, Sarajevu, te u nekim inostranim klubovima", saopćili su iz Veleža.

Iz kluba su navijače obavijestili da ne moraju strahovati od takvog scenarija.

"Jedino što se može dogoditi je da naše redove dodatno ojačamo i u nastavak sezone uđemo još jači i spremniji u ostvarenju našeg primarnog ovogodišnjeg cilja, a to je Premijer liga BiH. Mostar u srcu, Velež do groba", poručili su.