Uoči baraža s Ukrajinom
0

Iz stručnog štaba Zmajeva komentarisali Džekino stanje nakon teškog duela, svi svjesni važnosti

D. P.
Jusufbegović svjestan važnosti utakmice (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Trener u stručnom štabu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Nedim Jusufbegović obratio se medijima na današnjoj konferenciji za štampu uoči baraž duela protiv Ukrajine.

Zmajevi će u četvrtak igrati duel polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a u Zenicu stiže jaka selekcija Ukrajine.

Ipak, u stručnom štabu Zmajeva nema straha, već se ekipa uz maksimalnu predanost i optimizam sprema da pruži što bolji otpor favorizovanoj selekciji i na koncu izbori prvi plasman na Evropsko prvenstvo.

O tome je na današnjem obraćanju medijima govorio i Nedim Jusufbegović, jedan od pomoćnika u stručnum štabu Save Miloševića.

"Kombinovalo se na treningu, ali ništa specijalno što nismo vidjeli u ranijim utakmicama. Atmosfera je na visokom nivou, raspoloženje odlično. Svi su svjesni, znaju važnost utakmice, odnosno šta nam ona donosi i šta može donijeti. U tom kontekstu svi su svjesni značaja", rekao je pomoćni trener.

Jusufbegović se osvrnuo i na situaciju s Edinom Džekom, jer je kapiten imao vrlo težak meč u nedjelju navečer za svoj Fenerbahče na gostovanju Trabzonu, nakon kojeg je uslijedio i problem s navijačima te potpuni haos na terenu.

"Naravno da je sve u redu sa Džekom. Iza njega je teška utakmica, put, zamor... Mi vodimo računa o tome, kako Edin tako i mi. Medicinska služba čini sve kako bi igrači što bolje dočekali utakmicu. Pojedini su dobili i slobodan dan da se odmore, naspavaju i kroz medicinu urade stvari kako bi spremni dočekali večerašnji vrlo važan trening", dodao je Jusufbegović.

Duel play-offa između BiH i Ukrajine igra se u četvrtak s početkom u 20:45 na Bilinom Polju u Zenici. Pobjednik baraža igrat će protiv boljeg iz duela Izraela i Islanda.