Kup BiH
15

Iz Širokog Brijega najavljuju pobjedu: Na Pecari niko nije favorit, pa ni Željezničar

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ekipu Širokog Brijega u četvrtak očekuje prvi susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv sarajevskog Željezničara, a to će ujedno biti i prvi od tri susreta ovih rivala u narednih sedam dana.

Trener Širokobriježana Goran Sablić smatra da će njegova ekipa nastaviti pobjednički niz ukoliko bude igrala kao do sada na domaćem terenu.

"Ukoliko budemo igrali kao u dosadašnjim susretima na Pecari, onda vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz te pobijediti i Željezničar. Pri tome, kao i uvijek u susretima kupa na domaćem terenu, po mogućnosti bez primljenog pogotka. Stanje u ekipi je dobro, svi su na dispoziciji i raspoloženi, maksimalno motivisani čekaju utakmice protiv Željezničara. Goste respektujemo, očekujemo ih kompaktno postavljene i fokusirane na rezultat, no usmjereni smo najviše na sebe, na svoju igru, a na meni je izabrati najsvježije i najspremnije igrače", kazao je na konferenciji za medije Goran Sablić.

Nakon njega, medijima se obratio Luka Menalo koji je rekao da nema razloga da Široki Brijeg ne nastavi s pobjedama na Pecari, dok je Stipe Lončar rekao da na domaćem terenu niko ne može biti favorit protiv hercegovačkog kluba, pa ni Željezničar.

Meč između Širokog Brijega i Željezničara igra se u četvrtak s početkom u 17:00 sati.