Iz sigurnosnih razloga: Otkazan prijateljski susret fudbalera Belgije i Španije

A
Anadolija
17.11.2015. u 11:14
0
9
Iz sigurnosnih razloga: Otkazan prijateljski susret fudbalera Belgije i Španije
0
Iz sigurnosnih razloga: Otkazan prijateljski susret fudbalera Belgije i Španije Navijači Belgije (Foto: EPA)
Fudbalski savez Belgije na svojoj službenoj stranici u ponedjeljak kasno uvečer objavio je informaciju u kojoj obavještava javnost da je prijateljska utakmica sa reprezentacijom Španije, koja se trebala večeras igrati u Briselu, otkazana iz sigurnosnih razloga.
Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju belgijske kuće fudbala, ovakva odluka je donesena nakon konsultacija sa Vladom Belgije koja je dala preporuku da se utakmica odgodi.

"U dogovoru sa nadležnim organima i reprezentacijom Španije, Fudbalski savez Belgije odlučio je da otkaže prijateljsku utakmicu. U ponedjeljak kasno uvečer savez je kontaktirala belgijska vlada koja je dala preporuku da se planirana utakmica ne odigra. Ovo je učinjeno zbog toga što je prijetnja od terorističkog napada visoka i mogućnosti propuštanja sumnjivih osoba. Izražavamo duboko žaljenje što se prijateljska utakmica između dva sjajna tima neće odigrati i što je odluka donesena ovako kasno. Stoga razumijemo razočarenje mnogih navijača. Međutim, uzimajući u obzir trenutnu situaciju ne možemo preuzeti odgovornost za sigurnost igrača i navijača", piše između ostalog u saopštenju FS Belgije.

Oni koji su kupili ulaznice za utakmicu na stadionu "Kralj Baudouin" tokom sedmice će dobiti više informacija o povratu novca ili nekom drugom načinu kompenzacije.

Zabrinutost za sigurnost prisutnih na susretu Belgije i Španije došla je nakon serije terorističkih napada u Parizu 13. novembra u kojima je poginulo 129 ljudi. Potom je uslijedio veliki broj hapšenja u Belgiji osoba koje se sumnjiče da su povezane sa napadima u francuskoj prijestonici.

Jedna od meta napada bio je i Stade de France na kojem se u tim trenucima igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke, a na tribinama je bilo oko 80.000 ljudi. Bez obzira na sva ta dešavanja Francuzi će svoj večerašnji kontrolni susret sa Engleskom na Wembleyu igrati.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: