Liga prvaka za žene
54

Iz SFK 2000 poručuju: Dolazi nam veliki Chelsea, pozivamo navijače da nas podrže

Piše: N. K.
Foto: SFK 2000 Sarajevo
Foto: SFK 2000 Sarajevo
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo u srijedu s početkom od 16:00 sati igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka za žene protiv engleskog Chelseaja, a Bordo tim je povodom toga organizovao konferenciju za medije.

Trenerica Samira Hurem je na početku istakla kako SFK 2000 četvrti put igra šesnaestinu finala Lige prvaka.

"Ovaj put nam dolazi velika ekipa. Chelsea je među četiri najbolje ekipe u Evropi i oni su apsolutni favoriti. Ipak, radimo na tome da budemo što bolji. Spremamo da ih onemogućimo da se razigraju. Iznenađuje me da oni kao velika ekipa nisu spremni da sarađuju. Uz pomoć FK Sarajevo spremili smo im sve najbolje uslove. Chelsea će imati trening na Koševu", rekla je Hurem.

Trenerica je poželjela da publika dođe na stadion da vidi šta znači jedna engleska liga.

"Na njihovim utakmicama bude pod 10.000-15.000 gledatelja. Igračice u Engleskoj su plaćenije nego igrači u Premijer ligi BiH. Ipak, ne želimo se osvrtati na to, želimo pružiti maksimum, predstaviti se u što boljem svjetlu i onemogućiti Chelsea da postigne mnogo golova", kazala je Hurem.

Kapiten ekipe Alisa Spahić je rekla kako je sarajevski tim veoma motovisan.

"Pripremamo se i analiziramo protivnika. Pokazali smo u kvalifikacijama da kada smo prave možemo odigrati vrhunski. One su dvostruke osvajačice prvenstva i Kupa. Većina njihovih igračica igra za Englesku ili druge reprezentacije. Međutim, dat ćemo sve od sebe da se predstavimo na najbolji način", kazala je Spahić.