Brza reakcija
482

Iz Sarajeva odgovorili Osimu: Željezničar je tražio termin 4. novembar

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Fudbalski klub Sarajevo večeras je izdalo saopštenje u kojem su se osvrnuli na obraćanje šefa stručnog štaba FK Željezničar Amara Osima na večerašnjoj konferenciji za medije nakon odigranog susreta 9. kola Premijer lige BiH.
"U vezi s terminom odigranog susreta te insinuacijama o namještanju takmičenja FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da je večerašnji termin odigravanja susreta predložen upravo od gostujućeg tima. Naime, FK Željezničar je 7. oktobra uputio molbu Nogometnom savezu BiH u vezi sa zamjenom termina utakmica 9. kola (planiranog za 28. oktobar) i osmine finala Kupa (4. novembar). Fudbalski klub Sarajevo se najiskrenije nada da će se FK Željezničar u budućnosti ponašati sportski, fer i korektno te da će prestati s iznošenjem netačnih navoda u medijima", poručili su iz FK Sarajevo te priložili dva dopisa.
Faksimil Željine molbe
Faksimil Željine molbe
Faksimil odgovora FK Sarajevo
Faksimil odgovora FK Sarajevo

Podsjetimo, Osim je na konferenciji za medije rekao da je prvenstvo neregularno zbog brojnih pomjeranja utakmica na štetu Plavih.

"Mi žalimo što nismo igrali kada su oni bili umorni, a mi odmorni. To je malo prvenstvo čak i učinilo neregularnim. Podsjetit ću vas da kada smo im mi pet komada spucali, prije toga su tri dana igrali protiv nekoga, a mi bili svježi jer smo igrali pet dana prije. Tačno znam zašto nisu htjeli igrati s nama kad su trebali i što su naštimali da igraju sada, ali gotovo je sada", rekao je Osim i dodao:

"Nismo zaslužili pobjedu iako smo imali Lendrićevu šansu na kraju. Bilo bi previše da smo pobijedili jer smo toliko sramotno odigrali u prvom poluvremenu. Mene bi bilo stid da smo pobijedili. Zahvaljujem domaćinu na, uprkos svemu, korektnoj igri. Bilo je nekih tenzija na klupi, ali je na terenu je sve bilo fer. Nemam razloga da budem nezadovoljan. Pokazali smo da možemo igrati sa njima kad smo normalni jer oni su najbolja ekipa trenutno", rekao je Osim.

Inače, utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1, a golove su postigli Rahmanović i Alispahić.