Nakon tuče u pubu
15

Iz Rome najoštrije osudili neodgovorne navijače: Nema opravdanja, osramotili su naš klub

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dvojica navijača Rome uhapšena su u utorak naveče nakon sukoba s navijačem Liverpoola koji se nalazi u kritičnom stanju, a čelnici Vučice oglasili su se saopćenjem u kojem se ograđuju od poteza neodgovornih pojedinaca.

Povrijeđeni 53-godišnji navijač hitno je prebačen u lokalnu bolnicu i njegovo stanje je trenutno kritično, a sukob se desio u jednom pubu neposredno prije utakmice. Navijači Rome koji su učestvovali u sukobu imaju 25, odnosno 26 godina.

Iz redova rimskog kluba najoštrije su osudili potez neodgovnih navijača, a istakli su da takvo ponašanje nema nikakvo opravdanje.

"Nogometni klub Roma najoštrije osuđuje ovakovo ponašanje malog broja navijača koji su putovali u Liverpool i koji su osramotili klub i sve ostale navijače Rome koji su se ponašali sportski na Anfieldu. Ovakvom ponašanju i sukobima sa drugim navijačima nema opravdanja. Klub sarađuje sa Liverpoolom, UEFA-om i nadležnim organima vlasti u ovom slučaju. Naše misli su sa povređenim navijačem Liverpoola i njegovom porodicom", poručili su iz rimskog tima.

Podsjećamo, Liverpol je savladao Romu rezultatom 5:2, a uzvratni meč igra se u srijedu s početkom u 20:45.