Ćiro o produženju ugovora
0

"Iz Nogometnog saveza me niko nije kontaktirao"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon sinoćnje utakmice u Zenici vratili su se svojim klupskim obavezama. U Sarajevu je ostao selektor 'zmajeva' Miroslav Ćiro Blažević. Sam i potišten zbog sinoćnjeg poraza, u razgovoru za TVSA kazao je kako ga je sve što se desilo strahovito pogodilo.

"Strahovito sam pogođen jer znam koliko malo nam je falilo da uspijemo. Ali, takva je bila situacija, život je takav...", kazao je vidno pogođeni Ćiro.

Ćiro je još jednom ponovio kako je veoma teško bilo igrati tako važnu utakmicu bez četiri najbolja igrača.

"Kad biste reprezentaciji Brazila oduzeli četiri najbolja igrača ni oni ne bi uspjeli", istakao je Ćiro za TVSA.

Na pitanje da li će produžiti ugovor i ostati sa svojim 'sinovima' Ćiro nije dao nikakav konkretan odgovor, ističući kako ga niko od nadležnih nije kontaktirao.

"Svi mi postavljaju to pitanje i svi se interesuju izuzev mog Izvršnog Odbora. Znaju da imam ugovor još samo šest mjeseci, međutim niko me nije kontaktirao ni sinoć nakon utakmice, a ni danas", kazao je Blažević dodajući da kad nadležni iz Nogometnog saveza nemaju interesa, onda nema ni on.

Bosna i Hercegovina je sinoć u Zenici poražena od selekcije Portugala minimalnim rezultatom od 0:1 i samim time nije osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u JAR-u.