Senijad Ibričić
0

"Iz Hajduka odlazim samo u slučaju nemoralne ponude"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Otkako se vratio klupskim obavezama brojni mediji 'u lovu su' na Senijada Ibričića ispitujući ga da li namjerava napustiti Hajduk. On je danas na konferenciji za novinare istakao kako ne namjerava napustiti svoj sadašnji klub, a to je još jednom ponovio i za Jutarnji hr.

"Ne gurajte me iz Hajduka. Svaki dan se uz moje ime spominje neki novi klub. To mi već počinje smetati, ne mogu se fokusirati na ono što je najvažnije, a to je nogomet", kazao je bh. reprezentativac za Jutarnji hr.

Naime, mediji su provlačili priče kako su brojni klubovi zainteresovani za Ibričića, no on tvrdi da o tome ništa ne zna.

"Stvarno ne znam ništa o svim tim ponudama. Ako me neko i gledao, nije me pratio samo na jednoj utakmici nego već duže vrijeme. Svi znate moje želje, a to je da bih volio ostati u Hajduku što je duže moguće", kazao je Senijad dodajući da će iz Hajduka otići samo ako stigne neka 'nemoralna' ponuda koja će zadovoljiti i njega, ali i klub za koji trenutno igra.

Na pitanje da li će nakon psihološkog i fizičkog pražnjenja zbog poraza u Zenici biti u formi za subotnji meč protiv Croatije, Ibričić je istakao kako je utučen i razočaran kao i svi bh. reprezentativci, ali će zasigurno pronaći motiv za finiš sezone.