Ne ide ga na klupi
27

Iz godine u godinu nižu se neuspjesi: Legendarni Gattuso ponovo dobio otkaz

D. P.
Gattuso se ne snalazi najbolje u trenerskom poslu (Foto: EPA-EFE)
Gattuso se ne snalazi najbolje u trenerskom poslu (Foto: EPA-EFE)
Legendarni italijanski nogometaš Gennaro Gattuso ponovo je dobio otkaz, ovoga puta nakon što se zadržao na klupi Marseillea samo 24 utakmice.

Gattuso (46) u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ima neuporedivo manje uspjeha u odnosu na igračku. Kao nogometaš, osvojio je sve što se moglo osvojiti s Milanom, a postao je i prvak svijeta s Italijom.

No, u trenerskom poslu mu baš ne ide. Jutros je dobio informaciju da Marseille raskida ugovor s njim i njegovom trenerskom ekipom koja je slavni klub vodila od 27. septembra ove godine.

Gattuso je na klupi Marseillea bio u 24 utakmice i osvajao je 1,46 bodova prosječno po utakmici. Presudan je bio poraz kojeg je Marseille sinoć doživio na gostovanju Brestu nakon kojeg je ekipa tek na devetom mjestu tabele.

To je samo jedan u nizu neuspjeha koje je doživio slavni veznjak Milana. Ljetos je dobio otkaz u Valenciji, a prije toga i u Napoliju na kraju sezone 2020/2021. jer je završio na petom mjestu tabele.

Kada se "zarovimo" u historiju još duže, neuspjeh je doživio i u mandatu prije toga, dok je trenirao Milan. I s Milanom je završio na petom mjestu 2019. godine i tada je okončao saradnju s klubom nakon što nije izborio Ligu prvaka.

Gattuso je radio i kao trener u Pisi, grčkoj OFI Kreti, Palermu, ali i švicarskom Sionu. Jedini uspjeh mu je osvajanje Kupa Italije 2020. godine s Napolijem.