Još nije ni počela
20

Iz Ferrarija poručili: Isključite emocije pri donošenju odluke o nastavku Formule 1

K. H.
Mattia Binotto (u sredini) (Foto: EPA-EFE)
Mattia Binotto (u sredini) (Foto: EPA-EFE)
Prvi čovjek Ferrarija Mattia Binotto smatra da se odluka u vezi nastavka Formule 1 mora donijeti racionalno, a ne s emocijama, kazavši da se još neke analize trebaju uraditi prije nego konačna odluka bude poznata.

Malo je sportova koji su toliko snažno pogođeni pandemijom koronavirusa kao što je Formula 1. Ne samo da su prve dvije utrke u sezoni propuštene, već će nakon Australije i Bahreina biti propušteno još sedam utrka.

Velike nagrade Vijetnama, Kine, Holandije, Španije, Monaka, Azerbejdžana i Kanade odgođene su zbog epidemije koja ne jenjava, a čini se da se stvari uskoro neće poboljšati.

Prvi čovjek Ferrarija Mattia Binotto u razgovoru za Sky Sports ističe da odluka mora biti donesena nakon što se urade još neke analize te da ona mora biti prvenstveno racionalna.

"Jasno nam je da se mnoge ekipe muče, ali s druge strane postoje timovi kao mi koji sami dizajniraju i izrađuju svaki djelić bolida. Posljednji sastanak koji je održan u ponedjeljak je bio vrlo konstruktivan i prije nego donesemo konačnu odluku, potrebno će biti uraditi još neke važne analize", kaže prvi čovjek Ferrarija te dodaje:

"Da se razumijemo, odluka ne smije biti donesena s emocijama već mora biti racionalna", ističe Binotto.