Nogomet
0

Iz Čelika tvrde da se protiv njih vodi prljava kampanja

FENA
Potpredsjednik Nogometnog kluba Čelik Ismet Sarajlić izjavio je danas na pres-konferenciji, da lobiji u BiH, predvođeni predsjednikom NK Široki Brijeg Zlatanom Mijom Jelićem, vode prljavu kampanju čiji je cilj da se Čelik onemogući u osvajanju jednog od prva dva mjesta na kraju sezone u Premijer ligi BiH.

«Dokaz toga je i činjenica da je za glavnog sudiju utakmice Laktaši - Čelik koja je za naš klub jedna od najvažnijih u ovoj sezoni, delegiran sudija Marinko Jelić, iz Širokog Brijega, bliski rođak predsjednika tamošnjeg kluba», izjavio je Sarajlić, koji je od organa NSBiH zatražio da se zbog regularnosti takmičenja, utakmice posljednja četiri kola igraju u istom terminu.

Predsjednik Skupštine Čelika Mirsad Ibraković i potpredsjednik kluba Sarajlić, izjavili su da je kampanja usmjerena protiv Čelika, posebno kulminirala nakon što je njihov klub rezultatom 3:2 pobijedio Širokobriježane.

«Nama se zamjeri na organizaciji utakmice sa Širokim Brijegom, iako je u organizaciji te utakmice učestvovalo više ljudi nego što NK Široki Brijeg uopće ima navijača», izjavio je na današnjoj pres-konferenciji Mirsad Ibraković, prvi čovjek Skupštine zeničkog kluba.