Dvostruki aršini
14

Iz Cagliarija osuli paljbu po video tehnologiji nakon poraza od Rome

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Rome teškom mukom pobijedili su Cagliari i ostali u trci za prvo mjesto s Interom, Juventusom i Napolijem zahvaljujući golu Federicija Fazija tek u 94. minuti utakmice.

Gosti nisu šutili poslije meča, jer smatraju da sudije nisu primijenile iste aršine da provjere sporne situacije, aludirajući na penal za domaći tim i gol koji je stigao u finišu susreta.

Podsjetimo, pad kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke u šesnaestercu glavni sudija je najprije sankcionisao žutim kartonom za našeg napadača zbog simuliranja, ali je tek nakon pregledanog snimka preinačio odluku i pokazao na penal.

Međutim, sudija Damato nije tražio ponovljeni snimak gola Rome u režiji Fazija, kojeg je lopta, navodno, pogodila u ruku prije nego što je upala u mrežu.

"Boli, zaista. Došli smo ovdje da igramo našu igru i ovo je bila naša najbolja predstava ove sezone, čak i bolja od one u Udinama gdje smo pobijedili. Nije se Roma naigrala pored nas, posebno u prvom poluvremenu, mada mogli smo bolje da rješavamo kontre. Slika sve jasno pokazuje, Fazio je rukom unio loptu u gol. Baš bih volio da vidim da li bi sudije tražile ponovljeni snimak da je situacija bila obrnuta, da smo bi dali takav gol. I penal je bio sporan. Ako je sudija bio blizu i video simuliranje Džeke, ne razumijem zašto je tražio da pogleda snimak poslije kojeg je pokazao na penal. Možemo da diskutujemo o ovim detaljima, ali ja samo kažem ono što mislim", rekao je trener Cagliarija Diego Lopez.

Inače, Lopez nije prvi koji je ove sezone, prvoj u kojoj se primjenjuje video tehnologija, iskazao nezadovoljstvo odlukama koje su uslijedile poslije pregledavanja snimaka.