Nisu ih štedjeli
145

Iz AEK-a opleli po Dinamu: Kako da igramo protiv čopora vagabundskih hrvatskih kriminalaca?

S. G.
U Grčkoj se ne stišava bura zbog ubistva jednog navijača AEK-a nakon huliganskih okršaja navijača ovog kluba sa pristalicama zagrebačkog Dinama.

O ovom slučaju oglasili su se iz redova grčkog prvaka sa jasnom porukom kako ne žele igrati protiv Modrih.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što doznajemo zadnjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora vagabundskih kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove momčadi?

Hoće li neki od njegovih ubojica biti na tribinama? Hoće li ondje biti njihovi suradnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubojstvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svijet i ponose se ubojstvom koje su počinili njihovi surdanici u organiziranom kriminalu?

Tko nas zapravo tjera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet?

Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka. Zajedno s AEK-om!" navodi se u saopštenju.