Nogomet
98

Ivica Osim: Možete pokušavati, ali nećete nas posvađati

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Po završetku Izborne sjednice Generalne skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja je održana danas na Ilidži, predstavnicima medija su se na press konferenciji obratili predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, kao i počasni predsjednik Ivan Osim.

Legendarni Osim na konferenciji za medije jasno je poručio da čvrsto stoji i vjeruje u rad Nogometnog saveza BiH.

"Hvala na priznanju i želim svima sve najbolje u daljem radu. Moramo svi zajedno raditi na daljem napretku. NSBiH je jedina organizacija u državi koja funkcioniše normalno. Svi mogu pokušavati, ali ne mogu nas posvađati", rekao je Osim, a prenosi NSBiH.

Elvedin Begić ponovo je izabran za predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon što mu je 56 od 60 delegata dalo podršku te će on i tokom naredne četiri godine obavljati funkciju čelnog čovjeka saveza.

"Nakon podrške predsjednika i generalnog sekretara UEFA-e, kao i drugih visokopozicioniranih ljudi u krovnoj evropskoj kući fudbala i sportske javnosti u BiH, odlučio sam da se ponovo kandidujem za predsjednika Nogometnog saveza. Nisam mogao razočarati sve ljude koji me podržavaju. U narednom periodu moramo nastaviti tamo gdje smo stali. Napravit ćemo strateški plan. Nastaviti da omogućujemo reprezentativnim selekcijama potrebne uslove za rad, pomoći klubovima u infrastrukturnom dijelu i animirati sponzore koji će držati našu ligu. Bilo je određenih opstrukcija u radu, ali ova garnitura Izvršnog odbora i Odbora za savjetovanje i posredovanje ima kvalitet i nastavit će graditi Nogometni savez", kazao je Begić.

Milorad Sofrenić je na mjestu potpredsjednika Nogometnog saveza naslijedio Darka Ljubojevića. Prije imenovanja na mjesto potpredsjednika Sofrenić je bio član Izvršnog odbora NSBiH.

"Hvala delegatima skupštine na ukazanom povjerenju. Već se osjećam kao dio tima jer sam četiri godine član Izvršnog odbora. U prethodnom periodu podigli smo rad na visok nivo i siguran sam da ćemo tako nastaviti i u budućnosti", kazao je Sofrenić.

Za drugog potpredsjednika ponovo je izabran Ivan Beus koji je ovu dužnost obavljao i tokom prethodne četiri godine.

"Ovu sam funkciju obnašao i u prethodnom periodu i drago mi je da sam ostao dio tima. Želim da se zahvalim svima koji su nam dali podršku i administraciji NSBiH na odlično urađenom poslu danas. Radili smo dobro u proteklom mandatu i tako ćemo i nastaviti", poručio je Beus.