Nogomet
0

Ivica Osim bi mogao prisustvovati prijateljskoj utakmici Japana i BiH

Sarajevo-x.com
Predsjednik Japanskog fudbalskog saveza je u utorak izjavio da bi Ivica Osim mogao prisustvovati prijateljskoj utakmici između Japana i BiH koja će se održati 30. januara u Tokiju.

Bivši trener japanske fudbalske reprezentacije Ivica Osim možda bude prisutan na prijateljskoj utakmici koju Japan igra sljedeće sedmice protiv Bosne i Hercegovine. Ovo bi bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je pretrpio udar u novembru prenosi yahoo.com.

Utakmica je planirana za 30. januar na nacionalnom stadionu u Tokiju, a sada se na Osimovom mjestu nalazi Takeshi Okada, trener prijašnjih azijskih šampiona.

Ovo će biti Okadina druga utakmica u ulozi zamjenskog trenera nakon prijateljske utakmice sa Čileom koja je odigrana u subotu. Okada je predvodio Japan u finalu svjetskog prvenstva 1998. godine koje su napustili bez pobjede.

Proslavljeni bh. fudbalski stručnjak Ivica Osim (66) doživio je udar u svom domu izvan Tokija, 16. novembra u ranim jutarnjim satima, nakon odgledane utakmice engleske Premijer lige. Iz kome je izašao dvije sedmice kasnije.

Ivica Osim, koji je odveo bivšu Jugoslaviju do četvrt finala svjetskog prvenstva 1990. godine je zadržan u centru za rehabilitaciju medicinskog centra u Tokiju od momenta otpuštanja sa intezivne njege na Badnjak.

Bivši napadač Strasbourga je već započeo sa vježbama hodanja i aktivno prati fudbalske utakmice na televiziji.