Veznjak Sarajeva
127

Ivetić: Izginuli smo na terenu, Bog nas je pogledao

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Perica Ivetić je bio jedan od najboljih pojedinaca današnjeg vječitog derbija u kojem je njegova ekipa slavila rezultatom 1:0.

"Cijela ekipa je odradila dobar posao. Danas smo igrali za naša dva igrača koja su neistinski navijači Sarajeva otjerali iz kluba. Danas smo izašli na teren, izginuli od prvog do zadnjeg, i Bog nas je pogledao. Ovo je Božije davanje. Vratilo nam se za utakmicu sa Zrinjskim u Mostaru i protiv Širokog gdje smo nesretno izgubili Kup. Danas smo pokazali Želji da smo puno bolja ekipa i velika je šteta što možda nećemo doći do titule. Dali smo sve od sebe, obradovali navijače koji su nas istinski podržali i nadam se da ćemo se u budućnosti nadograditi i ostvariti rezultate koji se od nas očekuju", rekao je Ivetić.

Sarajevo ima još uvijek teorijsku šansu za titulu prvaka. U posljednjem kolu Bordo tim gostuje Krupi i mora pobijediti i čekati kikseve Zrinjskog i Želje.

"Krupa je odlična ekipa. Jedan čovjek, fantazista je stvorio tu ekipu - predsjednik Buco koji je doveo Bobu Starčevića koji je jedini trener koji je ostao čitavu sezonu u BiH. Izbacili su plejadu mladih igrača, gore niko ne igra lako. Sve su pobijedili, samo smo Željo i mi pobijedili gore. Nadam se da može Radnik nešto napraviti protiv Želje i da nam se vrati za cijelu sezonu. Dok ima teoretske nade mi ćemo se boriti", rekao je Ivetić.