Zrinjski ima težak posao
3

Ivanković: Samo dobar rezultat na Grbavici može isprati gorki poraz od Olimpika

D. B.
Mario Ivanković
Mario Ivanković
U zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH Zrinjski će u srijedu biti gost Željezničaru, a privremeni trener Plemića Mario Ivanković tvrdi da njegov tim nema pravo na kiks.

"Nakon velikog kiksa protiv Olimpika gdje smo neočekivano izgubili bodove, izgubili 3:0 te praktično doveli cijelu sezonu u pitanje, ne samo napad na titulu nego je pod upitnikom i Evrope, idemo na još teže gostovanje na Grbavicu. Ne može se više ponoviti onih 90 minuta, igrači su svjesni da moraju igrati maksimalno koncentrisano", izjavio je Ivanković.

On sa svojim saradnicima mijenja stručni štab koji predvodi trener Mladen Žižović, a koji je u izolaciji.

"Cijeli stručni štab je u izolaciji, obavljamo posao za njih, a ja sam u prvoj prvenstvenoj utakmici doživio poraz. Bez obzira na okolnosti, poraz se piše meni. Neću dozvoliti da se to ponovi. Ko bude maksimalno koncentrisan i pokaže dodatnu energiju i karakter, taj će igrati. Samo takvim pristupom možemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je on.

Utakmica protiv Želje je izuzetno važna.

"Važnost utakmice je velika, nemamo više pravo na kiks ako mislimo 'hvatati' mjesto za Evropu ili nešto ozbiljnije u prvenstvu. Tako ćemo se i postaviti. Samo dobar rezultat na Grbavici može isprati gorki poraz od Olimpika", završio je Ivanković.

Utakmica Željezničar - Zrinjski se igra u srijedu od 16:30 sati.