Premijer liga BiH
2

Ivanković i Medić: Pobjedom protiv Rudara želimo početi pozitivnu seriju

D. B.
Nakon dvosedmične reprezentativne pauzen astavlja se Premijer liga BiH, a u nedjelju, 17. oktobra u 17 sati na domaćem travnjaku na Pecari NK Široki Brijeg ugostit će FK Rudar Prijedor u susretu 13. kola.

Utakmicu protiv trenutno devetoplasirane ekipe u prvenstvu na današnjoj konferenciji za medije najavili su šef stručnog štaba Jure Ivanković i desni bočni igrač Kristijan Medić.

"Ova reprezentativna pauza nam je dobro došla nakon loše igre i uvjerljivog poraza u hercegovačkom derbiju. Na mini pripremama u Vukovaru odradili smo dobar posao, napravili plan za dalje i još više se povezali. Odlučili smo promijeniti neke stvari i već sada se vide razlike u pristupu radu“, rekao je Ivanković i dodao kako je slavonski ciklus od tri utakmice donio dobre plodove.

"Iako su svi igrači dobili priliku u određenoj minutaži, najveći dobitak su svakako povratci Ivana Ikića i kapitena Bože Muse nakon povreda. Oni sigurno konkurišu za nedjeljnu utakmicu“, dodao je Ivanković koji ima slatke brige oko sastava za utakmicu s "Rudarima“.

Šef struke Širokobriježana priznao je kako su igrači bili "poletjeli“ nakon pobjede protiv Tuzla Cityja. Ipak, kako kaže, sada su čvrsto na zemlji i svjesni situacije u kojoj se nalaze.

"Čvrsto stojimo na zemlji, spremni za ono što nas očekuje. Pred nama je pet utakmica u nizu i iz njih želimo izvući što više. Vjerujem kako pobjedom protiv Rudara možemo otvoriti pozitivnu seriju. Oni su najopasniji po krilnim pozicijama, ne gaje neki prepoznatljiv stil, igraju nepredvidivo“, poručio je Ivanković.

S njim se složio i desni bočni Kristijan Medić koji će defanzivno voditi borbu s vrlo dobrim krilima Rudara.

"Znaju biti nezgodna ekipa. Njihovim krilima ne smijemo dopustiti previše prostora. Odradili smo dobru analizu, spremni smo i zanima nas samo pobjeda. Među nama vlada prava atmosfera. Sigurni smo kako vrijedimo puno više od sadašnje pozicije na tablici. Puni motiva dočekujemo sljedeće utakmice“, istakao je Medić.