Golman Olimpika
17

Ivan Trifković: Želimo pobjedu protiv Bratstva i nova tri boda

Klix.ba
Ivan Trifković
Ivan Trifković
Ivan Trifković je ovog proljeća standardan na golu Olimpika. Bivši golman Slavije, Sarajeva, Zrinjskog i Čapljine stajao je među stativama u svim utakmicama tima sa Otoke, a tako će biti i protiv Bratstva. On se nada nastavku niza pobjeda Vukova.

Kako je rekao, zadovoljan je svojim igrama, ali i igrom cijelog tima.

"Dolazak u Olimpik se pokazao kao pun pogodak. Ljetos sam stigao na Otoku i u dogovoru sa čelnicima i trenerima u klubu, jesen sam proveo u Čapljini na posudbi. Zimus sam se vratio i dobio povjerenje trenera i mjesto među stativama. Ono što je najbitnije je da ekipa igra dobro i da osvaja bodove. Cilj kluba je jasan, a to je povratak u Premijer ligu BiH", izjavio je Trifković za zvaničnu internet stranicu Olimpika.

Trifkovićeva konkurencija u klubu su dva iskusna golmana, Dejan Bandović i Adnan Hadžić.

"Radi se o dva odlična golmana, ali i dva sjajna karaktera. Mi smo prije svega prijatelji, koji jedni druge bodrimo na treninzima i utakmicama. Svaki od njih mi svojim savjetima dodatno pomaže, a poznato je da su obojica branili za najbolje bh. timove i sigurno mi imaju šta reći i pomoći mi da budem još bolji. Moram se zahvaliti i treneru golmana Ibri Hodžiću, kao i treneru Esadu Selimoviću na povjerenju koje su mi ukazali", rekao je golman Vukova.

Pred Olimpikom je važna utakmica protiv ekipe Bratstva.

"Tim iz Gračanice se nalazi u sredini tabele i pokazao je da ima snage i znanja napraviti svakome probleme. Mi ćemo se nametnuti na terenu od prve minute i pokušati što je moguće ranije stići do pogotka i na taj način otvoriti put do pobjede i nova tri boda", rekao je u najavi utakmice golman tima sa Otoke.

Susret između Olimpika i Bratstva igra se u suboru od 16:30 sati.