Nogomet
0

Ivan Rakitić: U Barcelonu sam došao osvajati titule i ući u historiju

Anadolija
Ivan Rakitić (Foto: EPA)
Ivan Rakitić (Foto: EPA)
Ovdje sam došao osvajati titule i ući u historiju, rekao je Ivan Rakitić, fudbalski reprezentativac Hrvatske i doskorašnji kapiten Seville nakon što je danas potpisao petogodišnji ugovor sa slavnom Barcelonom.

Rakitić je na tzv. "predstavljanju novinarima" rekao da se sa funkcionerima Barcelonom dogovorio brzo."Sportski direktor Andoni Zubizarreta me nazvao. Pitao me želim li igrati za Barcelonu. Rekao sam naravno. Pa, ko ne bi htio igrati za ovaj veliki klub", kazao je Rakitić, otkrivši i da se prije potpisa ugovora čuo i sa trenerom Luisom Enriqueom:

"Enrique je bio veliki igrač. Ohrabrio me i bio je izuzetno pozitivan. Igrat ću na svakoj poziciji, sve što od mene trener traži. Vjerujem u sebe i uvjeren sam da ću se nametnuti stručnom štabu, te biti standardan prvotimac Barcelone.

"Rakitić će na dresu Barcelone nositi broj četiri. Kazao je da je ovaj broj uzeo zbog Pepa Guardiole, nekadašnjeg fudbalera i trenera Katalonaca, danas prvog čovjeka struke minhenskog Bayerna.

"Pep je bio veliki igrač. Postao je i sjajan trener. Želim krenuti njegovim stopama i dostići uspjeh koji je ostvario", poručio je Rakitić. Cijena transfera Rakitića iz Seville u Barcelonu, barem javno, će ostati tajna na osnovu dogovora čelnika klubova. Pojedini mediji izvještavaju kako je "katalonski div" za Hrvata Andalužanima platio 20 miliona eura.