Nosit će "svoj" broj
424

Ivan Perišić potpisao za Hajduk! Ostat će na Poljudu do kraja iduće sezone

E. B.
Foto: HNk Hajduk
Foto: HNk Hajduk
Nogometni reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić (34) je danas i zvanično potpisao za Hajduk.

"HNK Hajduk na zadovoljstvo cjelokupne javnosti koja je željno iščekivala ovaj trenutak može potvrditi da će Ivan Perišić nakon gotovo 17 i pol godina ponovno odjenuti Hajdukov bijeli dres s brojem četiri", objavio je Hajduk na svojoj službenoj stranici.

Čelnici splitskog kluba su ključnom informacijom o njegovom boravku na Poljudu obradovali stotine hiljada svojih navijača.

Naime, Perišić je stigao na posudbu do kraja sezone iz engleskog Tottenhama, a nakon što mu istekne ugovor s londonskim klubom, potpisat će ugovor s Hajdukom na još jednu sezonu, te će biti igrač Bilih najmanje do kraja sezone 2024/2025.

Perišić je Hajdukovo dijete, prošao je sve mlađe kategorije splitskog kluba, no sa 17 godina, u ljeto 2006. godine je otišao u francuski Sochaux bez ijedne službene utakmice za Bile.

Iz Sochauxa je Ivan 2009. godine otišao na posudbu u belgijski Rooselare, potom je potpisao za Club Brugge, a zatim i za njemačke klubove Borussia Dortmund, Wolfsburg te Bayern.

Dugi niz godina nastupao je za italijanski Inter, a od ljeta 2022. je bio član Tottenhama.

Trenutno se oporavlja od povrede koljena a prema prognozama, Perišić će se na teren vratiti krajem aprila ili početkom maja. Tako bi imao vremena da se na terenu pokuša vratiti i spremiti za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj krajem ljeta.