Izjava za Klix.ba
430

Ivan Lendrić: Osim i ja razgovaramo, nikada ne bih mogao odbiti Želju

F. Z.
Ivan Lendrić
Ivan Lendrić
Bivši nogometaš Željezničara i mostarskog Zrinjskog Ivan Lendrić ima ponudu iz Japana i priliku da karijeru nastavi na Dalekom Istoku. Ponuda je na stolu, a sjajni napadač još uvijek nije donio odluku.
Bosanskohercegovačku nogometnu javnost interesuje postoji li mogućnost da se Lendrić vrati u redove Željezničara, gdje je postao ljubimac navijača, a napadač ističe da razgovara s Amarom Osimom, ali ne još uvijek o mogućnosti povratka na Grbavicu.

"Ja sam s Amarom razgovarao, nije nikakva tajna, ali razgovarali smo o mom odlasku u Japan. Znate da je on tamo radio i uvijek mi može dati dobar savjet. Vidjet ćemo šta će se desiti s tim. Što se tiče razgovora o povratku u Želju, o tome još zaista nismo razgovarali, nismo otvorili tu temu. Mada, nema se tu šta puno razgovarati", kaže Lendrić za Klix.ba, a potom pojašnjava zašto je to tako:

"Nema tu puno zatezanja i ako dođe do ponude. Nisam ja nikada odbio Želju, ja teško mogu odbiti Želju, tačnije taj klub ja nikada ne bih mogao odbiti", ističe Lendrić.

Kada je riječ o odlasku u Japan, Lendrić kaže da je sve na njemu.

"Sve je na meni iskreno i nije stvar finansija. To je drugi kraj svijeta i zaista je daleko. Mene novac nikada nije vodio u životu. Možda i odem, možda i ne odem. Možda se vratim i u Želju, a možda i ne. Odluku o odlasku u Japan vjerovatno ću donijeti nakon praznika", kaže Lendrić.

Sulejman Krpić na pragu je odlaska u južnokoerjski Suwon i Željezničar je u potrazi za napadačem, a da li će njegovo mjesto zauzeti upravo Lendrić, saznat ćemo vjerovatno veoma brzo.

Lendrić je rođen u Splitu, a nogometnu karijeru počeo je u splitskom Hajduku. U Željezničaru je stigao u januaru 2016. godine, a klub je napustio 2017. godine kada je otišao u francuski Lens za bosanskohercegovačke pojmove velikih 300.000 eura. Nakon Lensa igrao je za ljubljansku Olimpiju, rumunski Hermannstadt i mostarski Zrinjski koji je napustio po okončanju prvog dijela sezone Premijer lige BiH.