Nogomet
174

Ivan Lendrić najbolji strijelac Premijer lige BiH: Pogledajte svih 13 pogodaka splitskog majstora

Piše: E. B.
Lendrić je protiv Olimpica u dva meča tri puta matirao Bandovića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Lendrić je protiv Olimpica u dva meča tri puta matirao Bandovića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Lendrić je sa 13 pogodaka ostao na čelu liste strijelaca nakon završetka prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon završena 22 kola u elitnom razredu bh. nogometa nakon čega će šest najboljeplasiranih ekipa igrati Ligu za prvaka, a ekipe od 7. do 12. mjesta Ligu za opstanak, Lendrić na kontu ima 13 postignutih pogodaka, odnosno dva više od prvog pratioca Sulejmana Krpića.

No, s obzirom da je korpulentni napadač napustio Slobodu i otišao u švedski AIK, Lendrića u preostalih deset kola će "ganjati" Marko Obradović (Radnik) koji ima 10 pogodaka, te Mersudin Ahmetović (Sarajevo) i Elvir Koljić (Krupa) sa po devet pogodaka.

Lendrić je seriju pogodaka počeo već u prvom kolu u vječitom derbiju protiv Sarajeva na Grbavici kada je zatresao Pavlovićevu mrežu u 53. minuti utakmice.

U narednom kolu pogodio je protiv Olimpika na Otoci, a potom i u trećem kolu protiv Širokog Brijega na Grbavici.

Seriju je prekinuo u narednim kolima protiv Slobode, Viteza, Zrinjskog, Čelika, Krupe i Mladosti, da bi svoj četvrti pogodak u sezoni postigao u 10. kolu protiv Metalleghea iz penala.

U 11. i 12. kolu se nije upisao u strijelce na gostovanjima kod Radnika i Sarajeva, a onda je prvi od dva susreta u kojem je postigao dva pogotka i to protiv Olimpika na Grbavici.

Ponovo se nije upisao u strijelce protiv Širokog Brijega na Pecari, a potom je pogodio protiv Slobode na Grbavici u 15. kolu.

U 16. kolu na gostovanju u Vitezu postigao je dva pogotka, a jubilarni deseti pogodak postigao je u narednom kolu u Mostaru protiv Zrinjskog.

Protiv Čelika se nije upisao u strijelce, a potom je pogotkom donio trijumf Plavima na gostovanju kod Krupe u 19. kolu.

U narednom kolu viđen je isti scenario, a njegovim pogotkom pala je Mladost na Grbavici.

U pretposljednjem kolu na gostovanju kod Metalleghea se nije upisao u strijelce, a svoj 13. pogodak je postigao u posljednjem kolu protiv Radnika.

Olimpiku je ukupno dao tri pogotka, Vitezu dva, te po jedan Sarajevu, Širokom Brijegu, Metallegheu, Slobodi, Zrinjskom, Krupi, Mladosti i Radniku.

Zanimljivo, jedino se nije upisivao u strijelce protiv Čelika protiv kojeg su Plavi postigli ukupno dva pogotka.