Legendarni tandem
12

"Italijanski zid" snimljen na plaži, Maldini izgleda spektakularno u 56. godini

D. P.
Nesta i Maldini tokom odmora (Foto: Lega Calcio Serie A)
Nesta i Maldini tokom odmora (Foto: Lega Calcio Serie A)
Uz dužno poštovanje prema svim stoperskim tandemima, ipak je na koncu kao najfascinantniji ostao čuveni Milanov duo Alessandro Nesta i Paolo Maldini, a čini se kao da bi slavni italijanski defanzivci i danas mogli igrati nogomet.

Zvanična stranica italijanske Serije A podijelila je tokom ljetnih dana i vremena odmora fotografiju legendarnih Alessandra Neste i Paola Maldinija koji odmaraju nakon napornih sezona u nogometu.

Nesta (47) i Maldini (55) još uvijek su u sjajnoj fizičkoj formi, iako ih na nogometnim terenima nema već dugo, makar u ulozi aktivnih nogometaša. Ipak, ako je vjerovati izgledu, čini se da bi i danas mogli odigrati adekvatno.

Posebno se to odnosi na legendarnog Paola Maldinija, koji izgleda zaista impresivno za nekoga ko je trenutno u 56. godini života. Tome mu je pomogoao strogi način ishrane i velika disciplina, ali i igranje tenisa u kojem je čak zaigrao i na jednom službenom meču nakon nogometne karijere.

Maldini je bez posla od kraja posljednje sezone nakon što je na sastanku s vlasnikom Milana Gerryjem Cardinaleom završio u nesporazumu oko transfer-politike za narednu sezonu. Tada je napustio poziciju tehničkog direktora svog Milana.

S druge strane, Alessandro Nesta je novi trener italijanskog drugoligaša Serije B. Nesta se odlučio baviti isključivo trenerskom karijerom pa je do sada vodio ekipe Miamija, Perugije, Frosinonea i sada Reggiane.

Članovi čuvenog "italijanskog zida", kako su ih u šali nazivali zbog sjajnih igara u odbrani Milana i reprezentacije Italije, defnitivno izgledaju kao da bi se mogli nositi i s najjačim napadačima današnjice.