Nogomet
0

Italijanski nogometni savez kaznio predsjednika Genoe

FENA
Samo dan nakon što je Genoa nakon 12 godina izborila povratak u elitni razred italijanskog nogometa, Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) kaznila je njezinog predsjednika Enrica Preziosija s pet godina zabrane predstavljanja kluba.

Preziosi je kažnjen zbog finansijskih nepravilnosti počinjenih dok je bio predsjednik Coma 2003. i 2004. godine. Također, kažnjena je i Genoa sa 150.000 eura.

Disciplinska komisija FIGC-a objavila je kako je druga varijanta bila kazniti Presiozija s tri godine i oduzeti Genoi tri boda što bi utjecalo na rasplet natjecanja u drugoj ligi. Naime, da su Genoi oduzeta tri boda klub se ne bi direktno plasirao u prvu ligu, već bi morao igrati dodatne kvalifikacije s četvrtim, petim i šestim sastavom druge lige.

Inače, Genoa je izborila ulazak u Seriju A 2005. godine, ali kako je do tog uspjeha stigla zbog namještanja rezultata u posljednjem kolu izbačena je u treću ligu. Nakon što je prošle godine ušla u drugu ligu, ove sezone je izborila povratak u Seriju A.