Igrao i u Milanu
7

Italijanski napadač dobio poziv u reprezentaciju Perua nakon što nije nastupao za Azzurre

H. H.
Tridesetogodišnji napadač rođen je u Torinu (Foto: EPA-EFE)
Tridesetogodišnji napadač rođen je u Torinu (Foto: EPA-EFE)
Napadač Beneventa Gianluca Lapadula dobio je prvi poziv za nastup u reprezentaciji Perua koji će sljedeći mjesec igrati utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP s Čileom i Argentinom.

Tridesetogodišnji napadač rođen je u Torinu - od oca Italijana i majke Peruanke, zbog čega ima pravo igrati i za selekciju Perua.

S obzirom da u dosadašnjoj karijeri nije pozivan u A nacionalni tim Italije nema prepreka da se odazove i obuče dres popularnih Inka.

Njegov jedini nastup za Azzurre bila je utakmica za B selekciju u maju 2017. godine u prijateljskoj utakmici protiv San Marina, u kojoj je postigao hat-trick.

[TWITTER]1322531149109932033[/TWITTER]

Selektor Perua Ricardo Garcia potvrdio je za tamošnji list Expreso da će Lapadula biti u sastavu koji će se suprotstaviti Čileu 13. novembra i Argentini 17. novembra.

“Papirologija i registracija u našem Nogometnom savezu dobro napreduju, pa smo odlučili da ga pozovemo. Šanse da će Lapadula zaigrati za Peru vrlo su velike, iako to još nije službeno", izjavio je Garcia.

Lapadula je u dosadašnjoj karijeri igrao za brojne italijanske klubove, a najviše se pamti kao igrač Pescare, Milana, Genoe i Leccea.