Favorit je na tom mjestu
19

Italijanski mediji tvrde: Igor Tudor sjeda na klupu ranjenog velikana

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski mediji predvođeni Calciomercatom i Tuttosportom prenose vijest da je hrvatski trener Igor Tudor glavni kandidat za klupu Juventusa.

Poznato je kako će Tudor na kraju sezone završiti epizodu u francuskom Marseilleu u kojem očigledno nije zadovoljio ukuse jer je završio na na trećoj poziciji.

"Max Allegri je osvojio dovoljno bodova za plasman u Ligu prvaka, koju su Juventusu uzeli grijesi van terena i kazna, a plasirao se i u polufinale Evropa lige. No, očito je da je izgubio kontrolu nad svlačionicom jer je puno važnih igrača nezadovoljno njim.

Druga velika mana mu je što Juve pod njim ne igra atraktivno. Dolazak novog sportskog direktora Cristiana Giuntolija iz prvaka Napolija znači i da se apsolutno mora računati s Tudorom kao novim trenerom iako Allegri ima ugovor do 2025", piše Calciomercato.

Italijanski mediji navode da Juventus prati još tri trenera, no hrvatski stručnjak je favorit za to mjesto.

Sergio Conceicao, bivši igrač Lazija, Parme i Intera, vodi Porto i ima odštetnu klauzulu od čak 18 milijuna eura.

Na spisku želja Stare dame je i Thiago Motta koji je hvaljen nakon dvije sjajne sezone u Speziji i Bologni. On je također pod ugovorom, ali nema odštetnu klauzulu u Bologni.

Vincenzo Italiano također je rado viđen na stadionu u Torinu je na cijeni nakon što je Fiorentinu doveo do finala Konferencijske lige. Sva trojica su kandidati i za novog trenera prvaka Napolija.