|

Italijanski advokat se pita: Ko je dozvolio Pjaniću, Higuainu i Khediri da prekinu karantin?

Italijanski advokat se pita: Ko je dozvolio Pjaniću, Higuainu i Khediri da prekinu karantin?
33
E. B.
21.3.2020. u 22:02
45
komentara
33

dijeljenja
Italijanski advokat se pita: Ko je dozvolio Pjaniću, Higuainu i Khediri da prekinu karantin? Pjanić, Higuain i Khedira sa Dybalom i Matuidijem (Foto: EPA-EFE)
Vijest da su Miralem Pjanić, Gonzalo Higuain i Sami Khedira napustili Torino nakon samo sedam dana samoizolacije zbunila je italijansku javnost.
Italijanski advokat Rinaldo Romanelli smatra kako je izuzetno neodgovorno takvo ponašanje s obzirom da su igrači stavljeni u karantenu nakon što su njihovi saigrači Daniele Rugani i Blaise Matuidi objavili da su zaraženi koronavirusom.

"Ova situacija me mnogo zabrinjava. Kako je moguće da neko samovoljno skrati trajanje izolacije?", kaže Romanelli u intervjuu za Corriere dello Sport.

"Karantin traje 14 dana, tko je Ministarstvo zdravstva Italije odredilo. Ne postoje 'popusti' na dužnu trajanja izolacije.Iz Juventusa su naveli da su igrači u 'dobrovoljnoj izolaciji', a takvo nešto nepostoji u pravnom rječniku. Igrači Juventusa su morali biti u punom karantinu s obzirom da su bili u bliskom kontaktu sa nekim ko je zaražen koronavirusom. Bliski kontakt podrazumijeva čak i stajanje u istoj zatvorenoj prostoriji sa zaraženim, a oni su bili u svlačionici s Ruganijem i Matuidijem", rekao je Romnelli i dodao:

"Želim znati ko je dopustio to? Ne postoji nikakva pravna osoba da neko ode iz karantina ranije od predviđenog, a pogotovo ne da napusti državu. Nadam se da je taj koji je to dozvolio dobro razmislio o pravnim posljedicama koje može snositi", rekao je italijanski advokat.

Osim Ruganija i Matuidija, koronavirusom je zaražen i Paulo Dybala koji je to objavio večeras iako je ranije opovrgavao te glasine.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...