Ko je bolje prošao?
19

Italijani tvrde: Milan i Juventus danas su dobili nove trenere!

D. P.
Milan i Juventus su dugo u potrazi za novim trenerom (Foto: EPA-EFE)
Milan i Juventus su dugo u potrazi za novim trenerom (Foto: EPA-EFE)
Odavno na nogometnom tržištu nije bila veća potražnja za trenerima jer veliki broj onih najrenomiranijih timova trenutno rješenje za klupu, a čini se da su italijanski velikani Milan i Juventus danas pronašli nove trenere.

Kako prenose italijanski mediji danas, Milan će u narednoj sezoni voditi Portugalac Paulo Fonseca, dok će trener Juventusa biti Thiago Motta.

Juventus je još prije nekoliko sedmica, kada se već znalo da će Massimiliano Allegri napustiti klupu, krenuo u napad na trenera Bologne Thiaga Mottu.

Kako je prenio ugledni Fabrizio Romano, dvije strane su dogovorile saradnju i sjajni Motta, koji je Bolognu odveo u Ligu prvaka, potpisat će ugovor sa Starom damom do juna 2027. godine.

S druge strane, navijači Milana neće biti toliko zadovoljni jer će njihov novi trener biti Paulo Fonseca. Portugalski stručnjak nije uspio ništa pokazati tokom epizode u Italiji kada je bio trener Rome, a sada stiže iz Lillea s kojim je završio na četvrtoj poziciji u Francuskoj.

Navijači Milana priželjkivali su da njihovu klupu preuzme Antonio Conte ili nekadašnji omladinac kluba Roberto De Zerbi, no uprava se odlučila na Fonsecu. Vijest je potvrdio također ugledni Gianluca Di Marzio.

Fonseca će tu naslijediti Stefana Piolija koji je brzo od junaka navijača stigao do čovjeka pod pritiskom. Uspio je Milanu vratiti titulu prvaka Italije nakon 11 godina, postaviti ga kao redovnog učesnika Lige prvaka, ali ni to nije bilo dovoljno da ostane do kraja ugovora.