Novi problemi
75

Italijani nakon debakla u baražu moraju platiti otkazivanje rezervacije hotela u Rusiji

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tragedija italijanske nogometne reprezentacije i neodlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine dobila je danas još jedan čin.

Naime, Nogometni savez Italije je još prije utakmica baraža rezervisao hotel u Rusiji u kojem je trebalo da budu smješteni nogometaši i stručni štab računajući da neće doživjeti debakl i nakon 60 godina ostati bez Mundijala.

Danska televizija TV2 je saopćila da sada mala delegacija Nogometnog saveza Danske hitno putuje u Rusiju kako bi se na licu mjesta uvjerila u kvalitete koje nesuđeni hotel Italijana nudi i preuzela njihovu prvobitnu rezervaciju.

"Velike države na velikim takmičenjima moraju da vode računa o svim detaljima. Zbog toga moramo što prije da vidimo šta nam je činiti i da li možemo da imamo koristi. Postoji velika razlika između ovoga što vole Italijani i Danci, ali ako nam se ponudi jeftinija varijanta zašto da ne preuzmemo njihovu rezervaciju", izjavio je Claus Bretton-Meyer, predsjednik danskog Saveza.

Italijani će očigledno morati dobro da plate otkazivanje rezervacije, jer su se hoteli sigurno zaštitili klauzulama na početku posla.