Čeka ga suspenzija
29

Italija u šoku zbog poteza trenera u Seriji A, glavom je nokautirao igrača

N. M.
D'Aversa udara Henryja glavom i šalje ga na pod (Foto: Twitter)
D'Aversa udara Henryja glavom i šalje ga na pod (Foto: Twitter)
Nogometna Italija u šoku je zbog današnjeg skandala kojeg je izazvao trener ekipe Leccea Roberto D'Aversa nakon duela protiv Verone.

Verona je u ovom meču 28. kola Serije A slavila sa 1:0 na gostujućem terenu, a D'Aversa je skandal izazvao po završetku utakmice.

Tada je prišao napadaču Verone Thomasu Henryju, kojeg je udario glavom i tom prilikom nokautirao jer je Francuz pao na tlo.

Henry je prethodno zaradio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a tokom utakmice se više puta sukobljavao s igračem Leccea Pongračićem.

D'Aversa je brzo postao svjestan onoga što je učinio pa se nakon utakmice izvinio Henryju i cjelokupnoj javnosti.

"Bio je to fizički kontakt, loš primjer, antisportski imidž proizašao iz velike napetosti i adrenalina, koji međutim ne smiju moji izgovori. Pogriješio sam i izvinjavam se. Pustio sam da me ponese emocija. Još jednom se izvinjavam Henryju, Lecceu, Veroni i italijanskoj javnosti, sucima, dva kluba, svojoj upravi, svom osoblju i mom timu...", pričao je Henry nakon utakmice.

Sada D'Aversu čeka sigurno duža suspenzijapa će Lecce u narednim mečevima, bitnim u borbi za opstanak, biti bez prvog trenera na klupi.

Trenutno je Lecce 15. na tabeli sa 25 bodova, a od opasne zone dijeli ga samo bod.