Nogomet
0

Italija osigurala plasman u Francusku, Norveška korak bliže

Klix.ba
(Foto: EPA)
Selekcija Islanda koja je i prije devetog kola obezbijedila plasman na EP nije uspjela trijumfom oprostiti se od svojih navijača pošto je uporna Latvija uspjela doći do boda u Reykjaviku.

Meč je okončan rezultatom 2:2, iako su domaći igrači u ranoj fazi utakmice imali prednost od dva pogotka.

Sigthorsson je već u petoj minuti domaćinu donio vodstvo, da bi do pauze prednost udvostručio Sigurdsson. U nastavku gosti uspijevaju izjednačiti rezultat, prvo je na 2:1 smanjio Cauna, da bi dvadeset minuta prije kraja pogodak za 2:2 postigao Sabala.

Važan trijumf u grupi A ostvarila je selekcija Holandije na gostovanju u Kazahstanu. Bilo je 1:2, a pogotke za goste postigli su Wijnaldum i Sneijder. Čast domaćina pogotkom u sudijskoj nadoknadi spasio je Kuat.

Trijumfom nad Azerbejdžanom na gostujućem terenu rezultatom 3:1 reprezentacija Italije i teoretski je obezbijedila plasman u Francusku. Azzurri su poveli golom Edera, da bi u 31. minuti gol za 1:1 postigao Nazarov. Novo vodstvo gostima donio je Sztephan El Shaarawy, a tačku na i stavio je Darmian u 65. minuti.

Korak bliže plasmanu u Francusku od večeras je i tim Norveške koji je rezultatom 2:0 na domaćem terenu porazio Maltu. Pogotke za Norvežane postigli su Tettey i Soderlund.

Grupa A:

Azerbejdžan – Italija 1:3 Norveška – Malta 2:0

Tabela:

  1. Italija 21
  2. Norveška 19
  3. Hrvatska (-1) 14
  4. Bugarska (-1) 8
  5. Azerbejdžan 6
  6. Malta 2

Grupa H:

Island – Latvija 2:2 Kazahstan – Holandija 1:2

Tabela:

  1. Island 20
  2. Češka Republika (-1) 19
  3. Holandija 13
  1. Turska (-1) 12
  2. Latvija 5
  3. Kazahstan 2