Nogomet
12

Ištuk o budućnosti Čelika: Ili ćemo se skupiti ili ćemo nastaviti lutati za sadakom

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Nebojša Milošević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika i nakon 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH u utakmici protiv Radnika nisu uspjeli napraviti povoljan rezultat koji bi napravio neke promjene na njihovom bodovnom kontu. Trener Čelika Ivo Ištuk na konferenciji za novinare nakon utakmice čestitao je gostima na zasluženoj pobjedi.

Šef stručnog štaba FK Radnik Bijeljina Nebojša Milošević je kazao kako je ovo prvi put da je Radnik pobijedio u Zenici te da su bili svjesni sa kakvom ekipom dolaze igrati utakmicu.

"Odličan teren koji je ovdje, a koji nije privilegija u našoj ligi, dao nam je šansu da dominiramo u posjedu lopte. Ko duže vremena prati Radnik u ovoj ligi zna da ovo nije naš stil igre. Sa mojim dolaskom pokušavam da to promijenim, to ne ide preko noći jer je takav profil igrača. U dobrom dijelu utakmice smo kontrolisali igru na terenu. Nedostajala nam je dubina u igri, Peco nam se povrijedio jučer na treningu tako da to nismo uspjeli realizirati", kazao je Milošević te dodao:

"Morali smo biti pažljivi i paziti na direktnost. Zadovoljan sam sa tri boda i ponosan sam kako smo izgledali na terenu. Zadnjih desetak minuta nismo htjeli ovako da se branimo, ali morali smo."

Ištuk je bio svjestan loše igre svojih nogometaša.

"Čestitam na dobroj igri Radniku i dugo nisam prisustvovao ili vodio utakmicu gdje nam gost drži lekciju kako se igra. U ovom momentu sve što smo mogli jeste spriječiti njihovu igru i napade, a nadali smo se da ćemo iz prekida postići gol. Kvalitet je bio na strani Radnika. Imali smo tu nesreću sa penalom, ali sva ostala priča je suvišna. Pobijedila nas je bolja ekipa i možemo im samo čestitati na selektiranju i dovođenju igrača, a mi koji smo skupili sve 's brda s dola' im ne možemo parirati", izjavio je Ištuk.

Na pitanje novinara da li ostaje na klupi Čelika Ivo Ištuk je kazao kako ne zna.

"Ja nemam lični stav, pitanje je šta objektivno možemo dalje, ili ćemo se skupiti ili ćemo nastaviti dalje lutati za Božijom sadakom", dodao je Ištuk.

U nastavku prvenstva Čeliku slijede veoma teške utakmice, a Ištuk je rekao da je nakon današnje predstave na Bilinom Polju svaka utakmica koja dolazi teška.