Nogomet
10

Istria Winter Cup: Željezničar s Cibalijom odigrao 1:1, Selimović isključen

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
FK Željezničar je odigrao drugu utakmicu u okviru Istria Winter Cupa, a protivnik je bila Cibalia iz Vinkovaca. Meč je odigran u Umagu, a završen je rezultatom 1:1.

Od prve minute utakmice sa Cibalijom za Željezničar su zaigrali, Antolović, Stanić, Zeljković, Bučan, Tomić, D. Sadiković, Svraka, Bajić, Čolić i Selimović. Na klupi za rezervne igrače bili su Memija, Lončarić, E. Sadiković, Hasanović, Alibašić, Brković, Ramić i Spahić. Samo su Sadiković i Lončarić dobili priliku za igru u drugom dijelu susreta.

Cibalia i Željezničar su odigrali poprilično izjednačeno prvo poluvrijeme. U 25. minuti je crveni karton dobio Selimović, ali su Plavi uprkos tome postigli vodeći pogodak u 37. minuti utakmice. Stanić je asistirao Zeljkoviću, koji je udarcem glavom pogodio mrežu Cibalije za 1:0. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu je Cibalia bila nešto opasnija, stvorila je više prilika u odnosu na Željezničar koji je igrao bez isključenog Selimovića. Igrača više na terenu hrvatski klub je iskoristio u 91. minuti. kada je kapitulirala odbrana Željezničara. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Podsjetimo, u prvom susretu su Plavi s Novigradom odigrali 3:3.