Teški dani
110

Ispovijest bivšeg reprezentativca Italije: Borim se s alkoholom i drogom, živim zaključan

N. K.
Osvaldo se javio putem Instagrama (Foto: Screenshot)
Osvaldo se javio putem Instagrama (Foto: Screenshot)
Bivši italijanski reprezentativac Daniel Osvaldo (38) šokirao je javnost današnjom objavom na Instagramu gdje je priznao da prolazi vjerovatno i najteži period u svom životu.
Naime, Osvaldo je u suzama govorio o svom psihičkom zdravlju i zavisnosti koje su se javile. "Teško mi je, ali mislim da je došlo vrijeme jer sam prilično očajan. Uopšte mi ne ide dobro, osjećam potrebu reći da se već neko vrijeme borim s depresijom koja me je dovela do nekih zavisnosti, alkohola i droga. Osjećam da život izmiče kontroli. Na psihijatrijskom sam liječenju, uzimam lijekove. Imam specifičnu bolest, gubitak samopoštovanja, depresiju i mnogo puta se vraćam u svoje zavisnosti. Padam u samodestrukciju i praktično živim sam zaključan u kući. Ne idem nigdje, ne interesuje me da ustanem iz kreveta, izlazim iz sobe, da jedem... Upao sam u veoma teške zavisnosti koje su samo pogoršale moju depresiju", ispričao je Osvaldo.

U nastavku svoje ispovijesti rekao je kako ovo ne govori zbog toga da izigrava žrtvu, već da svi razumiju razlog njegovih pogrešnih odluka.

"Liječim se na psihijatriji, ali teško se izvlačim iz toga. Ponovo padam u zavisnosti i distanciram se od ljudi koje volim. U prošlosti sam bio vrhunski nogometaš, bio sam potpuno druga osoba, ponosna i samouvjerena. Ovo je osoba koju ne prepoznajem. Veoma je teško razlikovati šta je stvarno, a šta nije. Ne mogu izaći iz toga sam. Želim izaći iz toga, želim se vratiti da budem ono što sam bio prije. Sad ne znam kako da izađem iz ove kuće, nemam stabilan posao, potrošio sam sav novac. Uvijek sam bio dobar prijatelj, dobar saputnik, nadao sam se da ću biti dobar otac", poručio je.

Inače, Osvaldo je tokom karijere igrao za Romu, Bocu Juniors, Inter, Juventus, Fiorentinu, Porto i druge timove.