Zadobio povredu
8

Isplivali detalji skandala na Azijskom kupu: Son se zbog stonog tenisa sukobio sa saigračima

N. M.
Son se u Londonu pojavio povrijeđen (Foto: Twitter)
Son se u Londonu pojavio povrijeđen (Foto: Twitter)
Heung Min Son priključio se ekipi Tottenhama nakon što je proteklih sedmica bio odsutan zbog reprezentativnih obaveza, ali se u Londonu pojavio povrijeđen.

Bio je ponajbolji nogometaš Tottenhama na okupljanju reprezentacije Južne Koreje, s kojom je igrao Azijski kup, a noć prije ispadanja njegove reprezentacije u polufinalu od Jordana (2:0) dogodio se skandal koji je sada razotkriven.

Kako su javili ostrvski mediji, Son je u kamp Tottenhama stigao s dislociranim prstom desne ruke, a način na koji je zadobio povredu tek je postao poznat.

Naime, Son se povrijedio nakon večere pred posljednji meč Južne Koreje na prvenstvu Azije. Njegovi mlađi saigrači su išli da igraju stoni tenis u hotelu, Sonu se to nije svidjelo i prigovarao im je, nakon čega je došlo do sukoba.

Nogometaš PSG-a Lee Kang In ušao je u naguravanje sa Sonom i praktično je došlo do tučnjave, a kada je Lee pokušao da udari Sona, igrač Tottenhama je povrijedio prst.

Lee Kang In je to priznao i izvinio se Sonu, koji je sa zavojem na ruci igrao posljednji meč Južne Koreje na Azijskom kupu, pa se pretpostavlja da neće biti problema ni da odmah nastavi igrati za Tottenham u Premiershipu.

Da su priče o sukobu nogometaša tačne, potvrdio je i Nogometni savez Južne Koreje.

'To se dogodilo kada su neki mladi igrači krenuli igrati stoni tenis, a Son Heung-min i drugi stariji igrači su se protivili tome', rekao je dužnosnik Saveza, a prenosi Yonhap.

"Igrači su razmijenili nekoliko riječi i Son je pritom ozlijedio prst", dodao je neimenovani izvor.

U međuvremenu se Lee, nogometaš PSG-a, izvinio Sonu i navijačima što je pokazao svoju lošu stranu.