Razlika u izazovu
62

"Isplati se doći u Barcelonu": Lewandowski priziva nezadovoljnu zvijezdu Bayerna

K. H.
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Poljski napadač Robert Lewandowski na pitanje španskih novinara o potencijalnom transferu Joshue Kimmicha u ovaj klub savjetovao je Nijemcu da se isplati doći na Nou Camp jer je atmsofera u klubu nešto drugačija nego u njemačkom gigantu.

Kimmich je u ovoj sezoni najbolji igrač Bayerna i posljednjih godina postao je nezamjenjiv na poziciji defanzivnog veznjaka, kako u klubu tako i reprezentaciji, što je ujedno i jedan od razloga zbog kojeg se počeo dovoditi u vezu s prelaskom u Barcelonu.

S tim u vezi, španski novinari su pitali Lewandowskog, njegovog bivšeg saigrača iz Bayerna, šta bi rekao Kimmichu o transferu u Barcelonu, a Poljak je istakao da se u ovaj klub "isplati doći" jer je atmosfera drugačija nego u njemačkim timu, iako je naglasio da su oba kluba velikani.

"Šta bih rekao o Kimmichu u Barceloni? Rekao bih da se isplati doći u ovaj klub. Atmosfera u Barceloni je drugačija nego u Bayernu, a da se razumijemo, oba kluba su velika, no iskustvo i izazovi su drugačiji", rekao je Lewandowski u razgovoru za Mundo Deportivo.

Njemački mediji pišu da je Kimmich posebno bio nezadovoljan nakon otkaza koji je Bayern uručio treneru Julianu Nagelsmannu, nakon čega je, navodno, počeo razmišljati o odlasku.

Njegov ugovor s Bayernom važi od ljeta 2025. godine, a vrijednost na portalu Transfermarkt je procijenjena na 80 miliona eura.