Ništa od Montelle
2

Iskusni stručnjak preuzima Džekin Fenerbahče nakon povratka s hadža i ulazi u historiju kluba

H. H.
Edin Džeko i Ismail Kartal (Foto: Twitter / montaža)
Edin Džeko i Ismail Kartal (Foto: Twitter / montaža)
Iako se u turskim medijima Vincenzo Montella najčešće spominjao kao novi trener Fenerbahčea ta opcija je otpala, a kako piše Fanatik, novi trener ovog velikana bit će iskusni İsmail Kartal (62).

Nakon odlaska Jorgea Jesusa s klupe Fenera dugo se špekulisalo o njegovom nasljedniku, ali čini se da su predsjednik Ali Koç i uprava donijeli konačnu odluku za narednu sezonu.

Kako piše Fanatik, Koç je odlučio da ukaže povjerenje domaćem stručnjaku koji poznaje ligu, a iako je u igri bio i Abdullah Avci, izbor je pao na Kartala.

Riječ je o legendi Fenerbahčea za koji je nastupao i kao igrač, a u dva navrata je već vodio Fener kao šef stručnog štaba, te jednom kao asistent.

Iskusni stručnjak, koji je trenutno na hadžu, sastat će se sa upravom Fenerbahčea čim se vrati u Istanbul u četvrtak, te će potpisati ugovor i ozvaničiti saradnju.

Očekuje se da će İsmail Kartal predvoditi tim na prvom treningu u novoj sezoni, a Fenerbahče je u svoje redove već doveo Ryana Kenta i Edina Džeku, iako se novi trener nije ni znao.

Kartal će biti prvi trener će trenirati Fenerbahče u tri različite sezone i tako će ući u historiju ovog istanbulskog kluba.