Vraća se među Azzurre
26

Iskreni Balotelli priznaje da nije gledao Italiju na Euru: To mi je bilo bolno

D. P.
Balotelli je ponovio koliko cijeni Mancinija (Foto: Screenshot)
Balotelli je ponovio koliko cijeni Mancinija (Foto: Screenshot)
Iskusni italijanski nogometaš Mario Balotelli priznao je da nije gledao svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu prošlog ljeta kada su Azzurri postali prvaci Evrope.

Balotellijevu karijeru obilježili su skandali na terenu, ali i van njega, zbog kojih nije uspio krunisati rijetko viđen talent uz pomoć kojeg je došao do velikana poput Milana, Liverpoola, Manchester Cityja i Intera.

Međutim, djeluje da se iskusni napadač konačno uozbiljio i igrajući za tursku Adanu dobio je poziv u reprezentaciju Italije za predstojeće okupljanje.

To je bio povod novinarima Le Ienea da odrade intervju u kojem je Balotelli priznao da nije mogao gledati reprezentaciju u pohodu na tron Evrope.

"Iskreno, nisam gledao jer me to boli. Ukoliko je tim osvojio Evropsko prvenstvo bez mene, onda je to 200 posto zasluženo. Siguran sam da sam bio u formi i da sam igrao na Evropskom prvenstvu, osvojili bi ga još lakše", rekao je Balotelli.

Otkrio je da i dalje mnogo voli Roberta Mancinija koji će mu ukazati šansu da ponovo zaigra u dresu reprezentacije.

"Volim Mancinija mnogo i ne zaslužuje kritike koje su ga pratile u prošlosti. Često smo u kontaktu i savjetuje me kako da radim i napredujem u određenim stvarima", dodao je napadač.

Posljednji put u dresu reprezentacije Balotelli je zaigrao 2018. godine. Ove sezone u dresu Adane postigao je 11 golova u svim takmičenjima.